HunAdmin küldte be 2013. 01. 15., k - 09:14 időpontban

A hír közismert, de az illendőség kedvéért ismételjük el: néhány nappal ezelőtt Ózdon két roma fiatal = cigány suhanc rátörte az ajtót két idős magyar bácsira, és egyiküket brutálisan agyonverték, vélhetőleg vascsővel, másikuknak súlyos sérüléseket okoztak, még a plafon is véres lett. A zsákmány kétezer forint, ennyit ért nekik két idős ember élete. A rendőrség villámgyorsan elkapta őket. Nem sokkal korábban, Karácsony előtt ugyancsak Ózdon szintén cigány elkövető egy nyolcvan éves nénire tört rá szintén a saját otthonában, kegyetlenül megverte, és elrabolta tőle az unokáinak szánt karácsonyi ajándékot. A yard ezt az elkövetőt is jóformán azonnal elfogta.
Az újabb eset, tehát a bácsik megtámadása és egyikük agyonverése hétfői napon történt. Ózdon a hír kedden már elterjedt persze, és mindenki érdeklődve figyelte az országos médiát, hogy mikor jönnek elő vele. Kedden a média hallgatott, pedig már tudniuk kellett az esetről. Sőt szerdán is kussolás volt róla, ami már kizárja a spontán viselkedést a kereskedelmi tévék részéről. Aztán csütörtökön tört elő a hír. De a bő kétnapos kivárás feltétlenül elgondolkodtató. Okkal gyanakodhatunk belőle arra, hogy valamiféle szervezettség húzódik meg a háttérben. Lehet, hogy ma nincs olyan APO, vagyis az MSZMP Agitációs és Propaganda Osztálya, vagyis főcenzori hatóság, mint amilyen a pártállami időkben volt, de a láthatatlan, ám ugyanolyan hatékony háttérerő pontosan azt műveli. Ha a mostanihoz hasonló esetekben, akkor bizonyára sok egyéb témában is. Csak persze nem kötik az orrunkra. De immár sejthetjük.
A lapításnak alighanem az lehetett az oka, hogy a közvélemény számára végképp túl sok lett volna egyszerre a január elsejei szigethalmi cigány késelés, majd az annak nyomán megjelent Bayer Zsolt-cikk, és az utána rendezett judeolibsi hisztéria, amit immáron az ózdi eset látványosan megcáfolt, alátámasztva Bayer mondanivalóját.
A valóságban Ózd és a cigányság viszonyát az jellemzi, hogy mindinkább világossá válik: brüsszeli, de legalább ugyanannyira budapesti szándékok Ózdot és a régiót lényegében cigányrezervátummá kívánják tenni. Azért, hogy a cigányok inkább itt legyenek, mintsem hogy elmenjenek Pestre, valamint Nyugat-Európába végképp ne menjenek. A pesti és nyugati libareálisok valahogy úgy vannak a cigánnyal, mint a tárogató hangjával: messziről szép.
Hogy cigányrezervátum van kialakításban, az jól érzékelhető abból, hogy Budapestről vagy Brüsszelből mire adnak pénzt és mire nem. Termelőszférára, életképes gazdaságra nem adnak, cigányokra meghökkentő bőkezűséggel adnak, nyakló nélkül. Folyamatosan több projekt fut cigányistápolásra egyenként sok százmilliós keretekkel. Mindez a „normál" cigányetetéseken felül. Kirajzolódott már a szándék. A magyarok pedig a fogukat szívják, egyre kevésbé reménykednek, és a menekülés módján gondolkodnak.
A idő pedig, lám, már sürgetni kezd.
A két aljas rablógyilkost tehát órák alatt elfogták. Igen ám, de felidéződik a 2010-ben, tehát már három évvel ezelőtt történt hasonló rablógyilkosság, amikor Solymosi nénit, az ózdi Hétes-telep utolsó magyarját ölték meg úgyszintén cigánysuhancok, a rendőrség akkor is rögtön elfogta a férgeket, azóta viszont se kép, se hang, Nacht und Nebel (éj és köd), semmi hír, senki sem tud róluk semmit - sem tárgyalásról, sem ítéletről, sem az ügyük jelenlegi állásáról. Ez alapjaiban rendíti meg az embereknek az igazságszolgáltatásba vetett maradék hitét. A mostani két féreg elfogása után is ez fog következni?
(radicalpuzzle.blogspot.com)

Romakultúra